Programajánló

A kiállítás megtekintése
 
A ház állandó kiállítása a Tápió-vidék jellegzetes élőhelyeit mutatja be a Gödöllői-domvidéktől a farmosi szikesekig egy óriási terepasztal mentén berendezett dioráma sorozatban. Hat hatalmas akváriumban az egyes élőhelyekre jellemző vízi állatok és a hazánkba behurcolt jövevény halfajok élőben is megtekinthetőek. Egy külön teremben a szennyvízkezelés módszereivel és a helyes vízhasználattal ismerkedhetnek meg a látogatók. A kisteremben elhelyezett terráriumokban a Tápió-vidék kétéltűi, hüllői élőben is megtekinthetőek.
 
A kiállítás megtekintéséhez előzetes bejelentkezés szükséges. A kiállításhoz tárlatvezetést biztosítunk, ennek időtartama kb. 1 óra.
Belépőjegy: 500 Ft/fő diák    800 Ft/fő felnőtt
Családi jegy (2 felnőtt +2 v. több gyerek): 2000 Ft
Tárlatvezetés díja: 3000 Ft
 
Tanösvények, túravezetések
 
A Farmos határában lévő Sóvirág és Kékbegy tanösvények a farmosi szikesek és a Nagy-nádas élővilágát mutatják be az ösvények mentén elhelyezett színes információs tablókon keresztül. A tanösvényeket a Hajta túraútvonal köti össze a nádason keresztül, de természetesen egymástól függetlenül, külön-külön is bejárhatóak. A kiránduláshoz csoportok számára előzetes egyeztetés útján szakvezetést biztosítunk.
 
Szakvezetés díja:
Egy tanösvény: 8000 Ft/csoport   Két tanösvény közte túrával a szikesen: 12.000 Ft/csoport
 
Kézműves foglalkozások 
 
Csoportok számára kézműves foglalkozások vezetését is vállaljuk. Egy foglalkozás vezető kb. 12-15 gyerekkel tud egyszerre foglalkozni. Ezért nagyobb létszámú csoportok esetén javasoljuk, hogy bontott csoportokban, két vagy több foglalkozást válasszanak. A foglalkozások időtartama kb. 1,5-2 óra, melyet nagy csoport esetén forgószínpados rendszerben két vagy több csoportban tartunk.
A foglalkozások költségei az alapanyag költséget tartalmazzák.
Nemezelés: 8000 Ft/ alkalom
Agyagozás (nem korongos): 10 000 Ft/alkalom

Raffia- és lószőrékszer készítés: 8000 Ft/alkalom

 
Lovas kocsizás a pusztán
 
Partnereink révén lehetőség van pusztai lovaskocsizásra a Nyík-rét védett területein és a farmosi homoki erdőkben. Útközben meglátogatva a nemzeti park szürke marha gulyáját és a bivalycsordát is. A kocsikázás időtartama kb. 1,5 óra. Egy lovaskocsira kb. 12-15 gyerek fér fel. Kérjük, a kísérő felnőtteket is számítsák bele a tervezésbe, akik velünk tartanak.
A kocsizás költsége: 8000 Ft/lovaskocsi
 
Íjászat, sport
Az Oktatóközpont mögötti völgyben létszámtól függően több csoportban van lehetőség íjászkodásra. Egyszerre max. 10 gyerekkel tudunk foglalkozni. Addig a többiek számára az Oktatóközpont előtti sportpályán van lehetőség futballozni, kosárlabdázni. Sportszereket díjmentesen kölcsönzünk.
 
Az íjászat díja: 8000 Ft/csoport/óra
 
 
Madárgyűrűzés
 
A közeli Farmosi Madárvártán lehetőséget biztosítunk madárgyűrűzési bemutatók megtekintésére. A 1-1,5 órás bemutató alatt a résztvevők betekintést nyerhetnek a tudományos célú madárgyűrűzés kulisszatitkaiba, illetve testközelből ismerhetik meg a farmosi Nagy-nádas madarait.
A bemutató díja: 12 000 Ft/csoport, az augusztusi madárgyűrűző tábor működési ideje alatt ingyenes, de adományokat elfogadunk a tábor működtetésére.
 
 
Egy napos programajánlatunk:
 
Csoportok számára egész napos programok összeállítását is vállaljuk, tetszés szerinti, választott programelemekkel. 
 
Javasolt programterv:
Délelőtt: kiállítás megtekintése + túra a szabadban valamelyik tanösvénye(ke)n
Ebéd - meleg étel előre megrendelhető, vagy hozott szendvicsek a házban elfogyaszthatóak
Délután: lovas kocsizás, kézműves foglalkozások, íjászat
Az Oktatóközpont mögött tűzrakási lehetőség van szalonnasütésre, főzőcskézésre.
 
Amennyiben több napos programot szeretne, kattintson az Erdei Iskola/Programok menüpontra!
 
Programajánló prospektusunk innen letölthető.