Kiadványok

Az alapítvány kezdetektől készít ismertető jellegű és szakmai anyagokat a kistérségben élők és az idelátogatók számára, valamint rendszeresen publikál a helyi újságokban. Pest megyében egyedülállóan 1999-ben elkészítette a Tápió-vidék természeti és kulturális értékeit bemutató referenciafilmet, A Tápió mentén címmel. Dr. Török Zsolt szerkesztésében 2001-ben elkészült az egész Tápió-vidékre kiterjedő, egyedülálló grafikai eljárásokkal kivitelezett, idegenforgalmi és természetvédelmi ismeretterjesztő térkép. Ugyanebben az évben jelent meg a Nőszirom tanösvény c. kiadvány, mely a tanösvény és a Hajta természetismereti túra útvonala mellett a Tápió vidékére jellemző élőhelyek gazdag repertoárját és a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzetet is bemutatja.

     Az alapítvány 2005-ben megjelentette a Tápió-mente turistakalauza c. átfogó turisztikai kiadványát, mely a térség és településeinek természeti és kulturális értékeit egy kötetben tárja az olvasó elé mintegy 200 oldalas könyvben színes képekkel gazdagon illusztrálva. A térség tanösvényeiről és bemutatóhelyeiről a Közalapítvány 2006-ban készített egy átfogó, színes információs füzetet, mely a magyar mellett német nyelven is bemutatja a fenti helyszíneket, turisztikai programokat. A füzetben lévő elérhetőségek már nem aktuálisak!

 
Saját kiadványai mellett az alapítvány közreműködött számos más térségi prospektus, füzet, és egyéb kiadvány elkészítésében is, mely a Tápió-vidék természeti értékeit mutatja be.