Adó 1 %

 

A Tápió Közalapítvány a NAV nyilvántartásában szereplő 1%-os felajánlást fogadó szervezet. Amennyiben munkánkat érdemesnek találja arra, hogy adója egy százalékával támogasson minket, kérjük segítse az alapítvány működését!

 

Adószámunk: 18674808-1-13

 

Az egy százalékos rendelkező nyilatkozat innen is letölthető.

Az egy százalékokból felajánlott összegeket, az alapítvány minden esetben a gyerekek környezeti nevelésére és helyi természetvédelmi programokra fordítja.

 

Amennyiben nem ismeri a Tápió Közalapítvány tevékenységét, alább egy rövid összefoglalót olvashat rólunk!

 

A Közalapítvány alapításától kezdve kiemelten kezeli a környezet- és természetvédelmi szemléletformálás feladatait, a térség természeti értékeinek mind szélesebb körű megismertetését. E cél elérése érdekében számos kiadványt jelentetett meg (videofilm, turisztikai térkép, fali naptárak, tanösvény füzetek, a Tápiómente turistakaluza c. könyv) Valamint tanösvényeket létesített több településen ill. közreműködött azok létrehozásában. Emellett vándorkiállításokat szervez és számos előadást tart a helyi iskolákban, művelődési házakban jelenleg is.

A Tápió-vidék élővilágának bemutatására az alapítvány 2006-ban létrehozta a farmosi Természetvédelmi Oktatóközpontot, ahol egy nagyszabású kiállítás keretében mutatjuk be a térség jellemző élőhelyeit, ill. öt hatalmas akváriumban a Tápió halai élőben is megtekinthetőek. Az Oktatóközpont megnyitása óta évente átlagosan 2000 látogatót fogad, akik a kiállítás megtekintése mellett kilátogatnak a környék tanösvényeire is. E bemutatóhelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a Tápió-vidék országosan is egyre ismertebbé válik.

Az alapítvány 2012-ben a Tápiószentmártonhoz tartozó Göbölyjáráson megépítette a Boros Ádám Ifjúsági Szállást, mely lehetővé teszi, hogy az idelátogató, főként iskolás csoportok akár több napot is a Tápió-vidék megismerésével tölthessenek. A táborozások mellett a szálláson 2014 óta erdei iskola is működik, melynek célja a gyerekek környezettudatos nevelése a helyi természeti értékeinken keresztül.

A környezeti nevelés mellett, mint a térség legnagyobb zöld szervezete, segítjük a Tápió-Hajta Vidéke Tájvédelmi Körzet munkáját is illetve támogatjuk a térségben folyó természetvédelmi programokat (békamentés, farmosi madárgyűrűző tábor, stb)

A Közalapítvány tevékenységét főként Pest Megye Önkormányzatának, valamint a helyi önkormányzatoknak a támogatásával tudja végezni. De negy segítséget jelent minden egyes egyéb felajánlás, és az adók 1%-a is.

 

 

 

Ezért kérjük, támogasson minket!

 

Az egy százalékos rendelkező nyilatkozat innen letölthető.

 

Köszönjük!